Hur kan vår faktureringslösning hjälpa olika former av hantverkare?

16.09.2024 | Blogg

Framsida / Blogg / Hur kan vår faktureringslösning hjälpa olika former av hantverkare?

Oavsett om du är VVS-installatör, elektriker eller hantverkare, är det viktigt att hålla koll på faktureringen – och här kommer Easoft in i bilden. Med vår smarta och användarvänliga faktureringslösning kan du automatisera dina fakturor, hantera tilläggsarbete smidigt och se till att du får betalt i tid, varje gång. Easoft är inte bara ett verktyg, det är en lösning som effektiviserar din vardag och ger dig mer tid att fokusera på det du gör bäst – att leverera kvalitetsarbete. Genom följande artikel vill vi informera dig hur olika former av hantverkare kan dra nytta av vår digitaliserade faktureringslösning.  

VVS-företag

För VVS-företag är snabb och exakt fakturering avgörande för att hålla verksamheten flytande. Med Easofts system skapas fakturor automatiskt så fort en installation är slutförd, vilket eliminerar risken för fördröjningar. Tänk dig att du avslutar ett jobb hos en kund – systemet genererar fakturan och skickar den. Dessutom kan du bifoga arbetsrapporter och materialkostnader i samma faktura, vilket ger kunden fullständig insyn och minskar mängden administration för dig. Detta innebär inte bara att du får betalt snabbare, utan också att kassaflödet förbättras genom en smidigare faktureringsprocess.

El-installatörer

För elektriker, som ofta hanterar komplexa projekt och tilläggsarbete, är Easoft en pålitlig lösning. Om ett projekt kräver extra arbete eller material kan du omedelbart skapa och skicka en faktura direkt från systemet, utan att vänta på att kontoret ska hantera det manuellt. Dessutom kan Easoft integreras med ekonomisystem som Visma Maventa, Fortnox och Procountor, vilket säkerställer att all information överförs korrekt utan dubbelarbete. Detta sparar tid och minskar risken för misstag, samtidigt som du kan hålla koll på alla utestående betalningar och skicka automatiska påminnelser om betalningar som försenas. Snabbare betalningar innebär att du kan fokusera på ditt arbete utan att oroa dig för företagets likviditet.

Hantverksföretag

För hantverksföretag är det avgörande att ha full kontroll över utestående betalningar. Med systemets tydliga översikt över fakturors status kan du snabbt se vilka betalningar som är försenade, vilket gör att du kan agera direkt. Genom att skicka automatiska påminnelser om försenade betalningar, slipper du manuell uppföljning och sparar värdefull tid. Detta hjälper dig att effektivt hantera kassaflödet och säkerställer att du får betalt i tid, vilket bidrar till en stabilare och mer lönsam verksamhet. Du behöver inte heller själv hålla på att utforma, skapa och designa fakturor. Systemet har färdiga fakturamallar så att du kan fokusera på det som är viktigt för din verksamhet.

Automatiserade beräkningar – Rätt ersättning, nöjda medarbetare och kunder

Med automatiserade beräkningar för övertid, tillägg och andra kostnader säkerställs att både medarbetare och kunder får rätt ersättning. Det minskar risken för tvister och skapar en smidig process där alla känner sig rättvist behandlade.
Exempel: En elektriker kan utan oro rapportera övertid, eftersom systemet automatiskt räknar ut ersättningen. Detta säkerställer att alla extra kostnader tydligt redovisas för kunden, vilket gör faktureringen enkel och transparent.

Nyckelfunktioner i Easofts faktureringssystem

Easofts faktureringssystem erbjuder flera kraftfulla funktioner som gör att företag kan effektivisera sin fakturering och förbättra den ekonomiska hanteringen:

  • Easoft skapar automatiskt fakturor baserat på dina betalningsplaner eller när projekt markeras som avslutade. Detta minimerar risken för att fakturor glöms bort eller skickas för sent, vilket förbättrar kassaflödet och säkerställer att du får betalt i tid.
  • Med Easoft kan du enkelt välja hur fakturor ska skickas – via e-post, post eller som elektroniska fakturor. Systemets integration med ekonomisystem som Visma Maventa, Fortnox och Procountor gör det möjligt att anpassa leveransmetoden efter kundens preferenser och behov.
  • Om det uppstår extra arbete kan installatörer och tekniker snabbt skapa och skicka fakturor, samt bifoga viktiga dokument som arbetsrapporter och materialkostnader. Detta förenklar administrationen och förbättrar kommunikationen med kunden.
  • Easoft integreras direkt med ditt ekonomisystem, vilket eliminerar behovet av manuell hantering av fakturor. Detta sparar tid och minskar risken för fel genom att fakturor överförs korrekt och i rätt tid.
  • Easoft erbjuder en tydlig översikt över fakturors status och gör det enkelt att skicka automatiska påminnelser om betalningar som är försenade. Detta hjälper dig att hålla koll på utestående betalningar och följa upp effektivt.

Easoft är mer än bara ett faktureringssystem – det är en omfattande lösning som effektiviserar din verksamhet och förbättrar både arbetsmiljön och ekonomihanteringen. Med vår programvara får du en effektiv och pålitlig lösning som sparar tid, minskar risken för fel och ger dig full kontroll över din fakturering.

Vill du veta mer?

Låt inte administrativt arbete hålla dig tillbaka. Med Easoft får du ett kraftfullt faktureringssystem som sparar tid, minskar risken för fel och förbättrar ditt kassaflöde. Kontakta oss idag för en kostnadsfri demonstration och upptäck hur vi kan hjälpa just ditt företag att växa! Boka gärna en demo genom följande länk:

Du kan boka en demo genom följande länk: https://easoft.se/gratis-demo/