Hur kan Easoft hjälpa till med projektledning på distans?

05.08.2024 | Blogg

Framsida / Blogg / Hur kan Easoft hjälpa till med projektledning på distans?

Som ägare till ett bygg- och hantverksföretag går mycket av tid åt att på distans projektleda stora som små projekt. För dina projekt ska fortlöpa smidigt, snabbt och lönsamt är det av yttersta vikt att du har digitala system som hjälper dig med dessa arbetsuppgifter. Easoft affärssystem erbjuder omfattande lösningar för att hantera projektledning på distans. Här är några nyckelområden där Easoft kan förbättra din verksamhet när det kommer till projektledning på distans:

1. Kalkylering

När du ska skapa en kostnadsberäkning för ett nytt projekt kan Easoft hjälpa dig att snabbt generera detaljerade kalkyler baserat på tidigare projektdata och aktuella kostnadsuppgifter. Detta ger en noggrann uppskattning och sparar tid jämfört med att manuellt mata in data i Excel. Du kanske är ett byggföretag som planerar att renovera en större fastighet. Genom att använda Easoft kan de enkelt importera kostnadsdata från tidigare liknande projekt och justera för aktuella priser på material och arbetskraft, vilket resulterar i en snabb och noggrann kostnadsberäkning.

2. Planering

Easoft gör det enkelt att planera projekt med visuella tidslinjer och Gantt-scheman. Du kan snabbt justera tidsplaner och resurser, vilket ger en tydlig överblick över projektets framsteg och eventuella flaskhalsar. Detta är betydligt smidigare än att hantera komplexa scheman i Excel. En snickare som till exempel arbetar på flera kunduppdrag kan med hjälp av Easoft skapa en detaljerad plan för varje projekt. Genom att använda visuella tidslinjer kan snickaren enkelt justera arbetsordningen och resursfördelningen baserat på realtidsdata, vilket hjälper till att hålla alla projekt på schema.

3. Tidsuppföljning

Medarbetarna kan logga sina arbetstimmar direkt i Easoft, vilket automatiskt uppdaterar tidsrapporterna. Detta ger en realtidsöverblick över hur mycket tid som spenderas på varje uppgift, vilket gör det enkelt att justera resurser och hålla projektet på rätt spår. Elektriker på fältet kan använda Easoft för att registrera sina arbetstimmar direkt via en mobilapp. Detta gör att projektledaren omedelbart kan se vilka uppgifter som tar längre tid än planerat och omfördela resurser för att säkerställa att projektet fortskrider enligt plan. Vidare kan du som projektledare direkt i Easoft se vart dina anställda har påbörjat och avslutat arbetsdagen. Denna data kan även vara värdefull att redovisa för era kunder.

4. Lönsamhetsuppföljning

Easoft kan integreras med ditt ekonomisystem för att spåra kostnader och intäkter i realtid. Du kan enkelt se vilka projekt som är mest lönsamma och vilka som kräver justeringar för att förbättra lönsamheten, något som kan vara svårt att analysera i Excel. Som byggföretag kan ni i realtid se kostnader och intäkter för ett pågående bygge av en bostadsrättsförening. Om kostnaderna börjar överstiga budgeten kan projektledaren omedelbart vidta åtgärder för att minska utgifterna och därmed förbättra lönsamheten.

5. Dokumentation

Alla projektrelaterade dokument kan lagras centralt i Easoft, vilket gör det enkelt för teammedlemmar att hitta och dela information. Detta eliminerar behovet av att skicka dokument fram och tillbaka via e-post och minskar risken för att viktiga filer går förlorade eller blir utdaterade. En målare kan lagra alla kundkontrakt, färgprover och fakturor i Easoft. När kunden vill ändra färgval kan målaren snabbt hitta och uppdatera dokumentationen, vilket säkerställer att alla ändringar dokumenteras korrekt och är tillgängliga för hela teamet.

6. Fakturering

Easoft kan automatisera faktureringsprocessen genom att generera fakturor baserat på registrerad tid och utgifter. Detta säkerställer att fakturor är korrekta och skickas ut i tid, vilket förbättrar kassaflödet och minskar den administrativa bördan. En elektrikerfirma kan använda Easoft för att automatiskt skapa och skicka fakturor till kunder baserat på de timmar som registrerats i systemet. Detta minskar risken för fel och ser till att alla arbetade timmar faktureras korrekt, vilket i sin tur förbättrar företagets kassaflöde.

Intresserad av att ta eran projektledning på distans till nästa nivå?

Låter dessa funktioner spännande för ditt bolag? Vill du ta din projektledning på distans till nya nivåer? Boka gärna ett möte med en av våra säljare så kan ni tillsammans gå igenom hur smidigt det är att jobba med projektledning via vårt verktyg.

Boka gärna en kostnadsfri demo av vårt verktyg genom följande länk: https://easoft.se/projektledningsverktyg/