Hur kan Easoft hjälpa era säljare i offertskapandet?

30.09.2024 | Blogg

Framsida / Blogg / Hur kan Easoft hjälpa era säljare i offertskapandet?

Driver du ett bygg- eller hantverksföretag och vill ge dina säljare ett verktyg som inte bara snabbar upp deras arbetsflöde, utan också hjälper dem att öka sin försäljning? I en bransch där konkurrensen är stenhård kan en effektiv offertprocess vara skillnaden mellan att vinna och förlora ett projekt. Med Easoft kan dina säljare snabbt, enkelt och tidseffektivt skapa kundanpassade offerter direkt efter varje säljmöte, vilket maximerar deras försäljningspotential. I bygg- och hantverksbranschen, där detaljer som materialval och arbetskostnader är centrala, är det viktigt att kunna leverera korrekta prisförslag snabbt. Easoft förenklar hela processen genom att automatisera beräkningar och samla alla nödvändiga detaljer i ett användarvänligt system. Genom att minimera den tid som läggs på administrativa uppgifter kan dina säljare fokusera på att bygga starka relationer med kunderna och förstå deras behov bättre. De kan dessutom skicka ut fler offerter än tidigare, vilket kan leda till fler affärer.

Konkret exempel på hur Easoft kan hjälpa era säljare

Låt oss ta ett exempel: En av dina säljare har precis avslutat ett möte med en potentiell kund som är redo att påbörja ett nytt projekt. Kunden behöver en offert omgående för att kunna fatta ett beslut. Istället för att gå igenom tidskrävande manuella processer – som att manuellt designa offerter, göra beräkningar via miniräknare, och räkna på materialkostnader, timmar och andra avgifter – kan säljaren använda Easoft för att snabbt sammanställa alla nödvändiga uppgifter. Materialkostnader, arbetsmoment och tidsplaner finns redan förprogrammerade i systemet, vilket gör det möjligt att generera en färdig offert på bara några minuter. Och det slutar inte där – offerten kan sedan skickas direkt till kunden via e-post, komplett med företagets logotyp och visuella identitet, vilket ger ett professionellt intryck. När kunden godkänner offerten omvandlas den automatiskt till en arbetsorder i Easoft, vilket innebär att projektet kan startas omedelbart utan några onödiga förseningar. Denna smidiga övergång är avgörande för att hålla kunderna nöjda och för att öka företagets effektivitet. Ni kan med andra ord snabbt sätta igång projektet.

Så här drar dina säljare nytta av Easoft

  • Automatiserade beräkningar
    Säljaren behöver inte längre oroa sig för att skicka iväg felaktiga offerter. Med Easofts automatiserade prisberäkningar är alla detaljer korrekta och redo att presenteras för kunden, vilket minskar risken för missförstånd och misstag. Detta visar också upp en professionellare sida av ert företag på lång sikt, vilket kan leda till återkommande kunder.
  • Skräddarsydda mallar
    Offertprocessen är snabb och smidig tack vare färdiga mallar som kan anpassas efter företagets behov. Dessa mallar gör att dina säljare kan leverera proffsiga offerter som imponerar på kunderna och visar att företaget värdesätter professionalism.
  • Effektiv hantering
    Genom att digitalisera hela processen minimeras tiden som säljaren måste lägga på administrativt arbete, vilket frigör mer tid för att ta in fler projekt. Detta ger säljteamet möjlighet att fokusera på strategisk försäljning istället för rutinarbete.

Matias Turpeinen berättar om Easofts offertskapande

En av våra nöjda kunder, Matias Turpeinen, VD för Molarum Salaojat Oy, beskriver hur Easoft har revolutionerat deras offertprocess:

”För våra säljare har Easoft varit ett oumbärligt verktyg. Offertberäkningen är mycket enklare och mer exakt än vad den tidigare var, vilket sparar tid och eliminerar osäkerheter kring prissättning på våra projekt. Våra kunder har också uppskattat den professionalism vi kan visa genom att använda Easoft.”

Vill du veta mer om vårt system?

Easoft ger dina säljare den konkurrensfördel de behöver för att öka sin försäljning och hjälpa företaget att växa. Med de verktyg som Easoft erbjuder kan ni också möta kundernas förväntningar och anpassa er till förändringar i marknaden. Är du nyfiken på hur det kan fungera för ditt företag? Lär dig mer genom att kontakta oss för en gratis demo! Du kan boka en kostnadsfri demo genom följande länk: https://easoft.se/gratis-demo/