”Easoftin kokoisessa yrityksessä, jokainen pääsee aidosti myös vaikuttamaan tähän tavoitteeseen ja näkee oman kädenjälkensä tuotteessa.” -Samuel Rajamäki

13.05.2020 | Työntekijäkokemus

Etusivu / Työntekijäkokemus / ”Easoftin kokoisessa yrityksessä, jokainen pääsee aidosti myös vaikuttamaan tähän tavoitteeseen ja näkee oman kädenjälkensä tuotteessa.” -Samuel Rajamäki

Kokemuksia kertoo Easoftin Software Architect Samuel Rajamäki. Tutustu Samuelin taustaan ja ajatuksiin alla olevassa tekstissä tai BIT insider -podcastissä.

Kuka olet?

“Nimeni on Samuel Rajamäki ja olen nyt viihtynyt kolme vuotta Easoftilla. Ohjelmistoalalla olen kuitenkin päässyt vaikuttamaan jo hieman yli kymmenen vuotta. Olen urani aikana päässyt toteuttamaan muun muassa verkon tukiaseman hallintaohjelmistoa, kuntien sähköisiä palveluja sekä eri SaaS-palveluita.”

Miten päädyit Easoftille? 

“Easoftille päädyin yrityksen perustajan Juhon kautta. Olin ehtinyt työskentelemään aikaisemmassa paikassa jo neljä vuotta ja lähdin vähän miettimään, olisiko nyt hyvä aika vaihtaa toiseen paikkaan. Sain silloin sattumalta Juholta puhelun ja lopulta minusta tuli yrityksen kolmas ohjelmistokehittäjä. Easoft on siitä hyvä työpaikka kehittäjälle, että täällä saa oman kädenjälkensä aidosti näkyviin.”

Millaisten teknologioiden kanssa olet päässyt työskentelemään? 

“Easoftilla tuotetta rakennetaan backendin osalta PHP:llä sekä frontissa Reactilla. PHP:n kanssa meillä on käytössä Phalcon, joka tehostaa työskentelyä huomattavasti. Tietokannan pohjana toimii MariaDB.”

Miksi olette valinneet nämä teknologiat? 

“Tuote on alun perin rakennettu PHP:lla ja ollaan haluttu pysyä siinä. Kun tulin itse taloon modernisoimme tuotteen frontendissä käytettävää teknologiaa ja päädyimme valitsemaan Reactin. Sillä saa oman kokemukseni perusteella helposti tehtyä toimivan frontin.”

Millainen kehitystiimi teillä on Easoftilla? 

“Meidän kehitystiimissämme työskentelee tällä hetkellä 8 henkeä. Täällä kaikki kehittäjät toimivat Full Stack -koodareina ja siksi jokainen niin suunnittelee, toteuttaa kuin testaa ominaisuuksia. Usein koko ominaisuus tehdään itse alusta loppuun asti.”

Mikä on tuotekehitystiiminne tavoite? 

“Haluamme tehdä tuotetta, jota on mukava käyttää ja toki niin että sitä voidaan kehittää helposti myös jatkossa. Easoftin kokoisessa yrityksessä, jokainen pääsee aidosti myös vaikuttamaan tähän tavoitteeseen ja näkee oman kädenjälkensä tuotteessa.”

Millaiset toimintamallit ja työvälineet teillä on käytössä?

“Olemme hyvin ketterä ja itseohjautuva yritys ohjelmistokehittäjän silmin katsottuna. Käytetään esim. Scrumia ja kuten mainitsin, jokainen pääsee osallistumaan ohjelmistokehityksen eri vaiheisiin.”