OP rahoitus suoraan Easoftista

11.10.2022 | Blogi

Etusivu / Blogi / OP rahoitus suoraan Easoftista

Rahoituksen hakeminen esimerkiksi remonttiasiakkaalle on yleensä monimutkainen prosessi. Easoftin uuden ominaisuuden avulla rahoituksen hakeminen onnistuu todella helposti, tarjouksen tekemisen ohessa.

OP rahoituksen hakeminen on uusi ilmainen ominaisuus Easoftissa, joka mahdollistaa koko rahoitusprosessin hoitamisen hakemuksesta rahatilaukseen helposti ja nopeasti.

Miten ominaisuus helpottaa rahoituksen hakemista?

OP rahoitus -ominaisuus Easoftissa mahdollistaa seuraavat kolme asiaa:

 • Rahoitushakemuksen tekeminen myyntitilanteessa Easoftin kautta
 • Rahoituspäätöksestä tieto asiakkaan alle Easoftiin
 • Rahatilauksen lähettäminen automaattisesti myyntilaskun yhteydessä

Miten haet OP rahoitusta asiakkaalle?

Kun haluat tarjota asiakkaallesi rahoitusmahdollisuutta, toimi seuraavasti:

 • Kun teet tarjousta asiakkaalle, valitse maksuehdoksi rahoitus. Sivulle avautuu alla oleva näkymä, jossa myyjä voi yhdessä asiakkaan kanssa tehdä rahoitushakemuksen. Kun hakemus on tehty voidaan hakea rahoituspäätös ja lisätä rahoituspäätösnumero projektille.
 • Voit halutessasi lähettää asiakkaalle myös linkin, jonka kautta asiakas pääsee täyttämään itsenäisesti rahoitushakemuksen.
 • Rahoitushakemuksen tila (hyväksytty, hylätty, käsittelyssä, luonnos) on näkyvissä sekä tarjouksella, että tilauksella.
 • Seuraavaksi tilaukselle lisätään Easoft Docsilla dokumentti, jonka tunniste on “Toimitusvahvistus”. Toimitusvahvistus liitetään automaattisesti rahatilaukseen ja OP saa valtuutuksen lähettää rahat. Ilman toimitusvahvistusta, rahatilaus ei mene läpi.
 • Kun rahoituspäätös on saatu ja tilaus on tehty valmiiksi, merkataan tilaus valmiiksi ja siirretään se laskutukseen. Rahatilaus lähtee automaattisesti rahoitusyhtiöön samalla, kun lasku lähetetään taloushallinnon ohjelmaan rajapinnan kautta. Itse lasku ei lähde asiakkaalle, vaan se menee kirjanpitoon ja rahatilaus kohdistuu tälle laskulle.

OP rahoitus ominaisuuden hyödyt asiakkaalle, myyjälle ja yritykselle


Hyödyt asiakkaalle:

Asiakkaan on mahdollista saada rahoitus hankinnoilleen.

Asiakas voi toteuttaa hankinnat vaivattomasti, joustavasti ja turvallisesti. Asiakas saa luottopäätöksen nopeasti eikä tarvitse käsirahaa, vakuuksia tai takaajia.

OP:n rahoitus soveltuu kaikkien pankkien asiakkaille.

Hyödyt myyjälle:

Aktiivisesti rahoitusta tarjoava myyjä myy enemmän.

OP rahoituksen integrointi Easoftiin helpottaa ja nopeuttaa rahoitushakemuksen tekemistä ja luottopäätöksen seurantaa. Luottopäätöksen saat yleensä heti.

Rahoituksen avulla helpotat ja nopeutat asiakkaan ostopäätöksen tekemistä, sekä annat asiakkaalle mahdollisuuden valita hänelle sopivan rahoitusmuodon.

Hyödyt taloushallinnolle ja yritykselle:

Rahoituksella parannetaan myynnin katetta ja tätä kautta yrityksen tulosta.

Helpompi ja nopeampi rahoitusprosessi madaltaa kynnystä rahoitukselle ja lisää rahoitusten määrää. Luottopäätös on automaattisesti nähtävissä tilauksen alla Easoft:ssa. Rahatilaus OP:lle lähtee automaattisesti laskutuksen yhteydessä.

Miten OP rahoituksen saa käyttöön?

Käyttöönotto on suoraviivainen ja sisältää koulutuksen rahoituksen käyttöön. Mikäli sinulla on jo käytössä Easoft, sekä seuraavat kohdat täyttyvät, voit siirtyä varaamaan alhaalta käyttöönottoajan.

 1. Mikäli teillä ei ole vielä käytössä OP:n rahoitusta, voit siirtyä rahoitushakemuksen täyttämiseen tästä linkistä: https://kauppiasportaali.fi/myra Hakemuksen täyttämisen jälkeen voit tarkistaa muut kohdat ja varata käyttöönottoajan noin kahden viikon päähän.
 2. Rahatilauksen automaattista lähettämistä varten laskutus on tehtävä Easoftin kautta. Mikäli laskutusta ei hoideta Easoftin kautta, voidaan kuitenkin rahoitushakemusten tekeminen ottaa käyttöön hintaan 100 €/kk. Jos tämä on valintasi, voit siirtyä varaamaan käyttöönottoajan. Teidän ei myöskään tarvitse täyttää kohtia 3 ja 4.
 3. Rahatilauksen automaatiota varten käytäthän jotain seuraavista taloushallinnan ohjelmista: Fennoa, Heeros, Netvisor, Procountor, Talenom, Ropo, VismaNova. Muissa rajapinnoissa suoritus tulee asiakkaan tilille, mutta kirjanpitäjä joutuu kohdistamaan suorituksen manuaalisesti myyntilaskulle.
 4. Rahatilauksen lähettämistä varten OP:lle tarvitaan Easoft:ssa “Toimituksen vastaanottopöytäkirja” -dokumentti tunnisteella “Toimitusvahvistus”. Tämä dokumentti tehdään Easoft Docsin avulla. Mikäli teillä ei ole Docs käytössä, voit pyytää sen käyttöönottoa myös alla olevan chatin kautta!

Varaa käyttöönottoaika tästä:

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

OPAS TOIMINNANOHJAUS­JÄRJESTELMÄN VALINTAAN

Lataa maksuton opas!

Kirjoitimme oppaan siitä, mitä tulee ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa asennusliiketoimintaan. Laitoimme oppaan jakoon maksutta, lataa siis omasi ja vältä yleisimmät virheet toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa!