Raportointia raportoinnin ilosta vai kehittymisen vuoksi?

13.05.2019 | Blogi

Rajapinnat mahdollistavat laajan hallinnan

Etusivu / Blogi / Raportointia raportoinnin ilosta vai kehittymisen vuoksi?

Oikeat mittarit

Yksi asia usein yhdistää menestyviä yrityksiä, erityisesti kilpailluilla aloilla, joilla ei pysty erottautumaan esimerkiksi ylivoimaisen tuotteen tai merkittävien kustannusetujen osalta. Se on oikeiden asioiden mittaaminen ja niistä raportointi.

Yrityksen pitää löytää oikeat mittarit, jotka kertovat ne asiat, joilla on eniten merkitystä yrityksen menestymisen kannalta. Menestyksestä kertovia mittareita ovat tietenkin liikevaihto, tulos, laskutusmäärä jne., mutta mitkä ovat mittareita, jotka kertovat sen mihin nämä edellämainitut luvut tulevat asettumaan? Mitkä ovat ne keskeiset mittarit, joihin vaikuttamalla esim. kannattavuus paranee? Yrityksen avainhenkilöiden tulisi pystyä kertomaan oman vastuualueensa toiminnan menestystekijät ja kipukohdat helposti ymmärrettävän mittarin avulla.

Kokemus auttaa, mutta saattaa aiheuttaa kapeakatseisuutta

Vaikka yritys olisi kuinka kokenut, on saattanut käydä niin, että keskeisiin mittareihin ei olla kunnolla paneuduttu eikä täten osata seurata kriittisiä asioita. Tai tiedon kasaaminen ja raportin muodostaminen on niin aikaa vievää, että sitä ei viitsitä tehdä; ei ole olemassa järjestelmää, jolla raportti muodostuu automaattisesti. Tai ajatellaan, että kyllä tässä kokeneena ammattilaisena tehdään oikeita asioita. Usein on kuitenkin niin, että vaikka osaaminen itse alan tehtäviin on rautainen, liiketoimintaosaaminen ja sen kehittäminen on jäänyt vähemmälle panostukselle. Suomalaisilla yrittäjillä on keskimäärin hyvin korkea ammattiylpeys ja omaa osaamista halutaan kehittää. Samalla tulisi kehittää kuitenkin myös liiketoimintaosaamista. Tai ainakin mikäli oman työn arvoa halutaan nostaa. 

Oikeat mittarit antavat tarvittaessa paineen henkilölle, jonka vastuulla kyseisen mittarin lukemat ovat. Toisin sanoen raportoinnin tarkoituksena on menneisyydestä kertomisen lisäksi parantaa nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Onko teidän yrityksessä käyty kunnolla läpi keskeisimmät toimintanne mittarit ja raportointi niistä? Vai todetaanko vuoden/kuukauden päätteksi mikä oli liikevaihto ja mihin tulos asettuu?

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

OPAS TOIMINNANOHJAUS­JÄRJESTELMÄN VALINTAAN

Lataa maksuton opas!

Kirjoitimme oppaan siitä, mitä tulee ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa asennusliiketoimintaan. Laitoimme oppaan jakoon maksutta, lataa siis omasi ja vältä yleisimmät virheet toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa!

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

Miksi vertailussa ollaan päädytty Easoftiin?

Vertailtuamme eri vaihtoehtoja, päädyimme Easoftiin koska...

Lue 5 tärkeintä syytä, miksi asiakasyrityksemme
ovat päätyneet Easofttoiminnanohjausjärjestelmään