Vaikutatko yrityksesi tulevaisuuteen vai toteatko tapahtuneet asiat?

14.11.2018 | Blogi

Etusivu / Blogi / Vaikutatko yrityksesi tulevaisuuteen vai toteatko tapahtuneet asiat?

Luvut ovat menneisyyttä

Kirjanpidon ja tilinpäätöksen tunnusluvut ovat tärkeitä ja niihin on hyvä perehtyä. Ne tulevat kuitenkin aina viiveellä, jopa yli kuukauden kuluttua, ja joskus vielä kirjanpitäjät saattavat merkata kulut väärille tileille. Näin ollen toiminnanohjausjärjestelmä, joka näyttää reaaliaikaisesti esimerkiksi kuluvan viikon tarjous- ja tilauskannan, kuluvan kuukauden myynnit ja laskutuksen sekä koko tilikauden kaupanpäätösprosentin, on suunnaton apu yrityksen johtohenkilöille. Jyvitetäänkö teidän yrityksessä esimerkiksi hallinnollisia kuluja jokaiselle tilaukselle? Vai luotetaanko vain siihen, että “kyllä katteessa pitää olla sen verran löysää, että vuokrat ja muut kulut pystyy maksaamaan”?

Myyjälle vastuuta?

Myös myyjän vastuuta ja kiinnostusta lukuihin voi lisätä näyttämällä hänelle lukuja edellisen kuukauden myynnistä, kuluista ja niiden erotuksesta. Monilla myyjillä on kuitenkin halua kasvaa ja kehittyä työssään, jolloin kokonaisuuksien hahmottaminen ja uusien asioiden oppiminen parantaa näitä ominaisuuksia. Joillakin myyjillä taas ei kiinnosta yhtään yrityksen luvut, ja se on ihan hyväksyttävä asia myös. Kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään toimii myyjille samalla lailla kuin johtohenkilöille.

Järjestelmät tulevat kehittymään

Kaikki kehittyy, koska ainoa pysyvä on muutos. Koneoppiminen ja ylipäätään tekoälyn tuomat mahdollisuudet vaikuttavat tulevaisuudessa eksponentiaalisesti siihen, miten ja millaisiksi järjestelmät kehittyvät. Ihmisen tärkein tehtävä onkin järjestelmien valvomisen lisäksi kehittää muutosta. Koneilla ja laiteilla ei ole sitä intuitiota, joka ihmisaivojen oikealla puolella tekee loppumatonta työtä arvioidessaan asioita nanosekunneissa. Niinpä esimerkiksi Easoftin toiminnanohjausjärjestelmän kehittämisessä ovat tärkeimmässä roolissa kaikki ne henkilöt, jotka ohjelmaa käyttävät oman toiminnan tehostamiseen. Kuuntelemme ja kyselemme herkällä korvalla, että mitkä ominaisuudet kehittäisivät juuri teidän yrityksen toimintaa paljon kannattavammaksi. Koska tehostunut toiminta antaa enemmän aikaa tärkeimpiin asioihin. Esimerkiksi perheelle.

 

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

OPAS TOIMINNANOHJAUS­JÄRJESTELMÄN VALINTAAN

Lataa maksuton opas!

Kirjoitimme oppaan siitä, mitä tulee ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa asennusliiketoimintaan. Laitoimme oppaan jakoon maksutta, lataa siis omasi ja vältä yleisimmät virheet toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa!