Kuinka toteuttaa työajanseuranta?

Työajanseuranta rakennusalalla ja urakoinnissa

Työajanseuranta on tietyillä aloilla kuten rakentamisessa, remontoinnissa, urakoinnissa ja ylipäänsä kaikenlaisessa asennusliiketoiminnassa, välttämätöntä useasta eri syystä.

Easoftilla hoidat kaiken työajanseurannasta laskutukseen. Pilvipalveluna toimivaa järjestelmää voit käyttää verkossa koska tahansa ja millä vain laitteella.

Työajanseurannan helppous ja kohteiden kustannusseuranta ovat meille tärkeitä. Kokonaisuutena voin sanoa, että yrittäjäurallani sain viime kesänä pidettyä ensi kertaa kunnon kesäloman, niin paljon on Easoft helpottanut kokonaisuuden hallintaa.

Veikko Haapa-aho

Rakennusliike Haapa-Aho Ky

Toiminnanohjausjärjestelmän mobiilinäkymä

Miksi Easoft on loistava valinta työajanseurantaan?

Alla listattuna vaatimukset hyvälle työajanseuranta-sovellukselle:

  1. Helppokäyttöisyys on kaiken A ja O. Käytännössä työntekijät joutuvat tekemään kirjaukset usein työmaalla mahdollisesti likaisessa ympäristössä, ulkona pakkasessa jne. Jos kirjauksen tekeminen on vaikeaa, se tehdään viiveellä ulkomuistista tai se jää jopa kokonaan tekemättä.
  2. Kuten jo aikaisemmin tuli ilmi, työajanseuranta – sovelluksesta on hyvä löytyä työaikalain vaatimat jutut, kuten vaikka automaattinen työaikapankki
  3. Lisäksi huomaa selvittää esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia: automaattinen ylitöiden laskenta, ilta- ja yövuorolisien laskenta, päivärahojen ja kilometrien ilmoittamismahdollisuus tuntien ilmoittamisen yhteydessä
  4. Mahdollisuus työtuntien ilmoittamiseen joko kirjauksella eli niin, että ilmoitetaan aloitus ja lopetus aika. Tai niin sanotusti leimauksella, jolloin nappia painamalla työskentely aloitetaan, jolloin aika lähtee juoksemaan ja nappia painamalla se sitten lopetetaan.
  5. Työntekijä-ja urakkailmoitusten tekeminen verottajalle pitää onnistua järjestelmän kautta, mikäli toimit pääurakoitsijana
  6. Näiden perusominaisuuksien lisäksi yritykselläsi voi olla erilaisia tarpeita, joten muista käydä ne läpi kun sovellusta valikoitte

Kokonaan oma juttunsa on se, että työajanseurannasta saadaan valtavasti lisää hyötyä, jos samasta sovelluksesta löytyy ominaisuudet muuhunkin projektien ja tilauksien hallintaan (tai jos työajanseuranta sovelluksesta on integraatio johonkin projektinhallinta järjestelmään).

Lue myös työajanseurannan hyödyt työntantajalle!

☝️ Työajanseuranta: Työtuntien kirjaus Easoftissa

Esittelemme Easoft-toiminnaohjausjärjestelmän maksutta 15 min etädemossa – saatte hyvän kuvan siitä, miten Easoft voisi parantaa liiketoimintaanne ja miten se soveltuisi teidän tarpeisiinne.

Saisinko esitellä Easoftia?

15 minuutin maksuttomassa etäpalaverissa esittelen Easoftin toiminnallisuudet ja käymme yhdessä läpi miten Easoft voisi tehostaa teidän liiketoimintaanne.

Palaverin aikana saat selkeän kuvan miten voisit parhaiten hyödyntää Easoft-toiminnanohjausjärjestelmää ja missä kohtaa voisit sen avulla selkeimmin tehostaa ja helpottaa liiketoimintaasi.

Varaa maksuton etäpalaveriaika oheisella lomakkeella tai soittamalla alta löytyvään numeroon.

Etäpalaverissa esittelen Easoftin toimintaa sinulle henkilökohtaisesti verkon välityksellä.

Juha Limma

Juha Limma

Myynti

0400 321 551

juha.limma@easoft.fi

Varaa maksuton esittely tästä

Täytä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun mahdollisimman nopeasti yhteyttä sopiaksemme tarkemman ajankohdan etädemolle. Etädemo on 100 % maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kaikki yrityksesi hallintaan tarvittavat ohjelmat yhdessä paketissa

Tarjouslaskenta

Tarkka ja nopea, yrityksesi tarpeisiin mukautuva tarjouslaskenta.

Myynninhallinta

Tarjous- ja tilaushallinta, myynnin johtamisen työkalut ja raportit.

Asiakashallinta

Asiakastietojen tallentuminen ja hallinta.

Resursointi ja aikataulutus

Työmaiden kalenterointi ja jaksotus. Töiden ja tehtävien kuittaus.

Easoft Oy -toiminnanohjausjärjestelmä asennusliiketoimintaan
Toiminnanohjausjärjestelmä on integroitavissa mm. seuraaviin järjestelmiin:

Kustannusseuranta

Reaaliaikainen kateseuranta kohteittain. Ostolaskut ja työtunnit kohdistuvat työmaille.

Raportointi

Laajat ja tarkat raportit. Myös rakentamisilmoitus: työntekijäilmoitus sekä urakkailmoitus verottajalle.

Dokumentointi

Muokattavat raporttipohjat.

Laskutus

Laskutus joko suoraan Easoftista tai rajapinnan kautta yleisimmistä taloushallinnon ohjelmista.

Työajanseuranta – hyödyt työnantajalle

Työajanseuranta mahdollistaa yrityksen kehittymisen ja tuo merkittäviä taloudellisia säästöjä, kun työajanseurannasta saatua dataa voidaan hyödyntää resursoinnissa ja toiminnan kehittämisessä. Kun nähdään kuinka paljon työaikaa on todellisuudessa kulunut ja mihin työvaiheisiin siitä on käytetty minkäkin verran aikaa, on helppo tarkastella hinnoittelun onnistuneisuutta. Mitä työkulujen jälkeen todellisuudessa jää viivan alle? Onko hinnoittelussa osattu huomioida todellinen työaika valmisteluineen ja lopputöineen?

Tämän lisäksi saadaan kerättyä hyvää tietoa työntekijöiden tehokkuudesta. Jos useampi ihminen tekee samansisältöistä työtä, voidaan tarkkailla, että käytetty työtunnit kulkevat suunnilleen samassa aikahaarukassa. Samalla saadaan seurattua, että asiakaslupaukset pidetään. Palvelu on tasalaatuista ja aikataulut pitää, riippumatta työn tekijästä. Samalla luotettavuus oman alansa osaavana toimijana kasvaa. Lisäksi tietenkin työn suunnittelu helpottuu, ja hyvällä aikataulutuksella saadaan parempia tuloksia ja tulosta. Jos työajassa on henkilötasolla suuria vaihteluita, voi olla paikallaan tarkastella esimerkiksi perehdytyksen onnistumista tai muita seikkoja, joiden vuoksi työ on henkilötasolla viivästynyt.

Lue lisää työajanseurannan hyödyistä

Esittelemme Easoft-toiminnaohjausjärjestelmän maksutta 15 min etädemossa – saatte hyvän kuvan siitä, miten Easoft voisi parantaa liiketoimintaanne ja miten se soveltuisi teidän tarpeisiinne.