Palkka-aineisto Easoftista kirjanpitoon

Easoftiin voidaan mallintaa palkkojen seuranta kuukausi-, provisio-, tunti- ja urakkapalkoista. Easoftista saadaan kirjanpitäjälle valmis palkka-aineisto, joka tekee palkanlaskennasta helppoa ja tarkkaa.

Etusivu / Easoft ERP / Ominaisuudet / Palkka-aineisto

Palkanlaskennan prosessin on syytä toimia

Viivästynyt tai toistuvasti virheellinen palkanmaksu lisää työntekijöissä tyytymättömyyttä ja voi vaikuttaa negatiivisesti työnantajamielikuvaan. Palkka kuitenkin on usein muuta kuin kiinteä kuukausipalkka: se saattaa perustua erilaisiin korvauksiin, päivärahoihin ja provisioihin.

Palkka-aineiston luominen ja toimittaminen

  1. Easoftin toiminnanohjausjärjestelmään kirjataan palkanmaksun perusteena olevat tunnit, kilometrikorvaukset, ateriakorvaukset, päivärahat, työkalukorvaukset ja provisiot.
  2. Esihenkilö tarkistaa ja hyväksyy kirjaukset.
  3. Palkka-aineisto toimitetaan kirjanpitäjälle palkanmaksua varten. Integraatioiden ansiosta palkka-aineisto kelpaa sellaisenaan palkanlaskentaohjelmiin maksatusta varten.

Millainen on hyvä sovellus tai työkalu työajanseurantaan?

Rakennusalalla työntekijät ovat usein tuntipalkkalaisia, ja tällöin työajanseurannan täsmällisyys on olennaista palkanmaksun ja esimerkiksi ylityötuntien korvaamisen vuoksi. Tuntien merkitseminen ja seuraaminen on kuitenkin haastavaa, jos toimivaa järjestelmää tai sovellusta siihen ei ole.

Hyvä sovellus tai työkalu työajanseurantaan on helppokäyttöinen – tuntien kirjaamisen on oltava kätevää myös silloin, kun työtä tehdään ulkona pakkasessa tai likaisissa olosuhteissa. Hyvä sovellus vaatii ainoastaan muutaman klikkauksen, eikä esimerkiksi vaikeaa sisäänkirjautumista tai pitkiä, kirjoitettavia selitteitä.

Helppokäyttöisyyden lisäksi olennaista, että työajanseurantasovellus huomioi työaikalain vaatimat seikat ja laskee esimerkiksi ylityöt tai ilta- ja yövuorolisät automaattisesti. Myös esimerkiksi päivärahojen ja kilometrien ilmoittamisen on oltava käytännöllistä.

Työajanseurannan helppous ja kohteiden kustannusseuranta ovat meille tärkeitä. Kokonaisuutena voin sanoa, että yrittäjäurallani sain viime kesänä pidettyä ensi kertaa kunnon kesäloman, niin paljon on Easoft helpottanut kokonaisuuden hallintaa.

Veikko Haapa-aho
Rakennusliike Haapa-Aho Ky

Työajanseurannasta rutiinia

Työajanseuranta rakennustyömaalla tai muussa asennusliiketoiminnassa on olennaista useista eri syistä. Yleinen työaikalaki velvoittaa siihen, että tehdyistä työtunneista tulee olla merkinnät ja palkanmaksun perusteena olevat työtunnit tulee voida osoittaa.

Easoftin etuja ovat muun muassa seuraavat:

  1. Tuntikirjaukset voi tehdä helposti Easoftin mobiilinäkymällä reaaliajassa.
  2. Tehtyjen tuntien lisäksi järjestelmään voi kirjata muun muassa kilometrikorvaukset, ateriakorvaikset, osa- ja kokopäivärahat sekä työkalukorvaukset.
  3. Tuntikirjaukset siirtyvät automaattisesti kannattavuuden seurantaan.
  4. Tuntikirjaukset voi kohdentaa työmaa- ja työvaihekohtaisesti.
  5. Asentajalle voi laittaa halutessaan työmaan tavoitetunnit näkyviin.
  6. Työajanseurannan kautta esimerkiksi verottajailmoitusten (linkki) tekeminen on helppoa.

Easoft ERP -toiminnanohjausjärjestelmä helpottaa tuntikirjauksien tekemistä – sen ansiosta kirjaukset eivät jää tekemättä ja niitä on helppo päästä tarkastelemaan niin reaaliajassa kuin jälkeenpäin.

Kun työajanseurantasovellus on osa toiminnanohjausjärjestelmää, myös kateseuranta, laskutus ja esimerkiksi työmaiden aikataulutus käyvät kätevästi.

Esittelemme toiminnallisuudet maksutta

Etädemossa esittelemme teille toiminnallisuudet ja käymme läpi miten ohjelmistomme voisivat tehostaa teidän liiketoimintaanne.