Toiminnanohjaus­järjestelmän tekoäly-ominaisuudet

23.08.2024 | Blogi, Tiedotteet

Easoft toiminnanohjausjärjestelmä

Etusivu / Blogi / Toiminnanohjaus­järjestelmän tekoäly-ominaisuudet

Tekoälyn hyödyntäminen toiminnanohjausjärjestelmässä on parhaillaan tuomassa merkittävää kilpailuetua Easoftia käyttäville rakennus-, remontti- ja LVIS-alan yrityksille. Sen merkitys tulee korostumaan seuraavien vuosien aikana, koska valmiit, tekoälyllä tuetut ominaisuudet lisääntyvät kiihtyvällä tahdilla.

Mitä tekoälyn hyödyntäminen vaatii yritykseltä?

  • Tällä hetkellä yritysten tärkein tehtävä on huolehtia, että yrityksestä kertyvä data on kunnossa ja totta. Tämä mahdollistaa tekoälyominaisuuksien maksimaalisen hyödyntämisen tulevaisuudessa.
  • Kun tekoälyominaisuuksia on lähdetty kehittämään, on huomattu että suurin pullonkaula niiden käyttöönotossa on hyödynnettävän datan pieni määrä. Jos haluat hyödyntää tekoälyä mahdollisimman tehokkaasti yrityksesi toiminnassa, pyri tallentamaan mahdollisimman paljon tietoa Easoftiin. Mitä enemmän tietoa on yhdessä paikassa, sitä enemmän tekoäly-ominaisuuksista on hyötyä.
  • Pyri käyttämään Easoftia mahdollisimman laajasti. Hyvä esimerkki tästä on työkohteiden dokumentointi ja kaluston paikannus. Jos dokumentointi ja kaluston paikannus on otettu tehokkaasti käyttöön kaikilla työmailla, siitä saa valtavasti tietoa, jota voit helposti analysoida tekoälyn avulla oman liiketoimintasi kehittämiseksi.

Tekoälyn hyödyntäminen Easoftissa ei vaadi henkilöstöltä uusia taitoja

Tähän asti tekoälyn hyödyntäminen on vaatinut yritysten henkilöstöltä erilaisia uusia taitoja. Esimerkiksi ChatGPT:tä käyttäneet ovat joutuneet opettelemaan ns. promptaustaitoja, joilla saadaan tekoäly tuottamaan sopivia vastauksia. Jos tämä taito on puuttunut, tekoälyä on ollut vaikea hyödyntää.

Easoftin tekoälyominaisuuksien hyödyntäminen ei tule vaatimaan mitään uusia taitoja. Ominaisuudet on integroitu järjestelmään niin, että pystyt helposti hyödyntämään niitä samaan tapaan kuin käytät tälläkin hetkellä Easoftia.

Mitkä Easoftin ominaisuudet voivat käyttää tekoälyä ja mitä hyötyä siitä on sinulle ja yritykselle?

  • TEKOÄLY RAPORTOINNISSA – Easoftista saat jo nyt laajasti erilaisia raportteja esimerkiksi työkohteiden dokumentteihin, myyntiin, asennuksiin tai taloushallintoon liittyen. Jatkossa voit luoda tekoälyn avulla helposti uusia raportteja joita sinulla ei ole ollut aiemmin käytössä. Tämä vähentää raportointiin käytettyä aikaa ja voit kohdistaa sen fiksummin sellaisiin asioihin, joilla on merkitystä yrityksen kannattavuuteen, sekä työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyyteen.
  • TEKOÄLY ASIAKASPALVELUN TUKENA – Yrityksellä on usein paljon erilaisia dokumentteja tai videoita, joista on hyötyä yrityksen omalle tekniselle tuelle tai asiakaspalvelulle. Nämä dokumentit ovat usein vaikeasti saatavilla ja oikean vastauksen etsimiseen menee paljon aikaa. Easoftin tekoälyominaisuuksien avulla oikean tiedon löytymistä voidaan nopeuttaa helposti esimerkiksi asiakaspalvelu-chatin muodossa.
  • TEKOÄLY TYÖKOHTEIDEN RESURSOINNISSA JA KALENTEROINTI – Tällä hetkellä Easoftin resursointi ja kalenterointi on helppoa siihen kehityn työkalun avulla. Kuitenkin, jos kohteita on kymmeniä tai jopa satoja viikossa, kalenterointiin menee paljon aikaa. Lisäksi ihmisen aivojen kapasiteetti järjestellä kohteet fiksusti on hyvin rajallinen. Tekoälyn avulla voit jatkossa tehdä resursointia ja kalenterointia merkittävästi nopeammin ja fiksummin.
  • TEKOÄLY AJOREITTIEN SUUNNITTELUSSA – Rakennus-, remontti- ja LVIS-aloilla on paljon liikkuvaa työtä. Sekä myyjät että asennusten tai huoltojen tekijät käyttävät paljon aikaa siihen, että he siirtyvät työkohteisiin tai hakevat sinne tarvikkeita. Easoftin tekoäly-ominaisuuden avulla pystyt tekemään reittisuunnittelusta entistä kustannustehokkaampaa. Jos käytät Easoftin tarjoamaa paikannuspalvelua, voit hyödyntää nopeissa keikoissa aina lähimpänä olevaa tekijää. Tämän ansiosta säästät merkittävästi työaikaa ja polttoainekuluja. Turhan liikkumisen sijaan voit tehdä uusia kohteita, mikä parantaa kannattavuutta.
  • TEKOÄLY LAADUN JA TURVALLISUUDEN VALVONNASSA – Kun työmaat dokumentoidaan Easoftin omalla työkalulla, Easoftia voidaan käyttää myös laadun ja turvallisuuden valvontaan esimerkiksi kuvien ja tekstien pohjalta tehdyllä tekoälyanalyysillä.
  • TEKOÄLY JOHTAMISEN TUKENA – Fiksu johtaminen perustuu aina datan hyödyntämiseen – ei mutu-tuntumaan. Kun Easoftin kehittämä tekoälyassistantti otetaan mukaan johdon tekemisen tueksi, yrityksen kannattavuutta voidaan kehittää jatkuvasti pienin askelin. Tekoäly auttaa tekemään päätöksiä, joilla on merkitystä yrityksen liiketoiminnan kannalta.

Onko tekoälyn hyödyntäminen turvallista yritykselle?

Easoftille asiakkaiden tietoturva on äärimmäisen tärkeää, koska Easoftin järjestelmiin on tallennettu tuhansien yritysten, sekä heidän satojen tuhansien asiakkaiden dataa. Siksi tietoturva on kaikessa Easoftin tekemisessä aina tärkein prioriteetti.

Easoftin tekoälyä hyödyntävissä ominaisuuksissa olemme varmistaneet, että yrityksen kriittinen data on aina turvassa ja sen käsittely vastaa Euroopan Unionissa määriteltyjä säännöksiä ja suosituksia.

Oletko kiinnostunut lähtemään mukaan Easoftin tekoälypilotteihin?

Edellä mainitut toiminnot ovat parhaillaan kehityksen alla ja ensimmäiset pilottiasiakkaat ovat mukana kehityksessä. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan pilottiprojekteihin, ota rohkeasti yhteyttä tekoälykehityksestä vastaavaan henkilöömme. Yhteystiedot löydät alta:

Matti Perkkiö
Markkinointi- ja tekoälyjohtaja
etunimi.sukunimi @ easoft.fi
p. 0400 389 690

Matti Perkkiö Easoft Group Oy

Easoft ERP -esittelyvideo

Katso video Easoftin ominaisuuksista ja hyödyistä yrityksellesi

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

OPAS TOIMINNANOHJAUS­JÄRJESTELMÄN VALINTAAN

Lataa maksuton opas

Kirjoitimme oppaan siitä, mitä tulee ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa asennusliiketoimintaan. Laitoimme oppaan jakoon maksutta, lataa siis omasi ja vältä yleisimmät virheet toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa!