Nyt kaikki tiedot löytyvät yhdestä paikasta ja laskutus on nopeutunut

20.04.2018 | Kokemuksia

Etusivu / Kokemuksia / Nyt kaikki tiedot löytyvät yhdestä paikasta ja laskutus on nopeutunut

PT Energia Poraus Oy

Leppävirtalaisessa maalämpö- ja vesikaivoporauksiin erikoistuneessa PT Energia Poraus Oy:ssä otettiin Easoft-toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön heinäkuussa 2014, ja se on jo nopeuttanut monia yrityksen toimintoja. Laskutus onnistuu heti, kun työ on tehty, ilman viivettä.

Tehostusta toiminnanohjaukseen

”Olimme jo vuoden harkinneet erilaisia järjestelmiä, kun yhteistyökumppanimme vihjaisi Easoftista. Soitimme heille, kyselimme lisää ja kävimme yhdessä läpi toiveitamme ja vaatimuksiamme järjestelmän suhteen. Sen pohjalta he lähtivät kehittämään meille vaativiin tarpeisiimme sopivaa ratkaisua”, muistelee PT Energia Porauksen Sanna Kauhanen yhteistyön alkuvaiheita.

”Meillä on paljon jälleenmyyjiä ja jokaisella heistä täytyy olla sama ohjelma käytössä. Hinnastojen, aikataulujen ja tehtyjen tarjousten pitää olla nähtävissä meiltä jälleenmyyjille sekä jälleenmyyjiltä meille, ja tiedonsiirron on toimittava reaaliajassa.”

”Aikaisemmin kaikki tieto kulki paperilla, jolloin tiedonkulun viive oli usein vähintään viikko. Laskutukseen päästiin vasta, kun porarilta tuli alkuperäinen paperi, mihin saattoi mennä kaksikin viikkoa työn toteuttamisesta”, Sanna selittää.

Tiedot reaaliajassa kaikkien ulottuvilla

Aluksi Easoft-järjestelmän käyttöönotto vaati koulutuksia, joihin tietysti meni aikaa jälleenmyyjien verkoston ollessa niin laaja. Järjestelmään tehtiin vielä joitakin muokkauksia, jotta se vastaisi paremmin asiakkaan tarpeita.

”Kun kaikki saatiin kuntoon, järjestelmä on toiminut todella hyvin. Pystymme kirjautumaan tilausjärjestelmään esimerkiksi puhelimella missä vain ja päivittämään tietoja reaaliajassa. Sen kautta nähdään helposti töiden siirtymiset ja muut ajankohtaiset tiedot”, Sanna kertoo.

”Porareiden pitää tietää esimerkiksi seuraavan päivän työkohteet, asiakastiedot ja ajo-ohjeet. Nyt Easoft etsii ajo-ohjeet suoraan Googlesta, mikä helpottaa työtä huomattavasti.”

”Easoft-järjestelmän myötä paperityöt ovat vähentyneet huomattavasti, ja sen ansiosta on vapautunut aikaa moneen muuhun. Pystymme kirjaamaan kaikki raportit järjestelmään niin, että ne löytyvät samasta paikasta. Käytännössä hyödyt näkyvät mm. puhelinsoittojen ja manuaalisen työn vähentymisenä”, Sanna kuvailee.

Ei enää viivettä laskutuksessa

Reilun puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen PT Energia Porauksella ollaan jo niin tyytyväisiä Easoft-järjestelmään, että sitä on jo suositeltu muillekin.

”Olemme mainostaneet Easoftin toiminnanohjausjärjestelmää monille yhteistyökumppaneillemme. Kun yhteistyökumppanilla on sama ohjelma käytössään, yhteistyökin on entistä helpompaa”, Sanna sanoo.

”Kokemustemme perusteella voisin suositella Easoftia kaikille! Easoft sopii erityisesti yrityksille, joiden työntekijät työskentelevät hajautetusti ympäri maata. Sillä on helppo pitää kirjaa kaikesta tarvittavasta ja ilmoittaa työajat tarkasti.”

”Parasta Easoft-järjestelmässä on se, että tiedot löytyvät helposti yhdestä paikasta ja laskutus onnistuu heti, kun työ on tehty, ilman viivettä”, Sanna kiteyttää.

PT Energia Poraus Oy, Sanna Kauhanen

Tutustu muihin kokemuksiin