Easoft-integraatio:

Data Farm eRating

Data Farm eRating soveltuu käytettäväksi minkä tahansa kirjanpito-ohjelmiston yhteydessä. Yleisimmin käytettyihin kirjanpito-ohjelmistoihin Data Farm eRatingista on integraatio, jonka kautta hiilijalanjälkilaskennassa data saadaan liikkumaan täysin automaattisesti. Kaikissa muissa ohjelmistoissa oleva data saadaan hyödynnettyä puoliautomaattisesti tai manuaalisesti.

Kyseessä on kuitenkin kaikissa tilanteissa yrityksen näkökulmasta erittäin helppokäyttöinen SaaS-tuote. Data Farm eRating ei ole perinteisessä mielessä ohjelmisto, vaan kyseessä on ennemminkin Data Farmin omassa järjestelmässä tapahtuva laskentaoperaatio, joka tuottaa kuukausittain päivittyvän helppolukuisen raportin. Asiakkaan ei ole siis tarpeen perehtyä esimerkiksi käyttöliittymään.

Taloushallinnon ja Data Farm eRating integraation kuvaus

Integraatio on yksinkertainen. Määritellään tietyn ohjelmistokohtaisen parametrilistauksen perusteella asiat, jotka kuukausittain noudetaan kirjanpito-ohjelmistosta. Mielenkiintomme kohdistuu tuloslaskelman kuluriveihin ja vain hiilijalanjälkilaskennan kontekstissa. Haemme integraation kautta vain sen tiedon, joka laskennassa välttämättä tarvitaan, eikä mitään ylimääräistä.

Procountorin ja Netvisorin tapauksessa integraatio on kaksisuuntainen. Noudettuun dataan kohdistetaan laskentaa ja tuotetaan määrämuotoinen raportti, joka palautetaan muistiotositteena takaisin kirjanpito-ohjelmistoon. Muiden ohjelmistojen kohdalla prosessi sisältää kaksi manuaalivaihetta eli tarvittavan aineiston toimittamisen tietosuojatun yhteyden kautta meille ja toisaalta tuotetun raportin noutamisen erikseen sovitusta paikasta.

Näin integraatio toimii:

  1. Avataan integraatio tai opastetaan tapa, jolla tarvittava aineisto toimitetaan kuukausittain. Integraation avaaminen kestää noin 15 minuuttia. Avaamisen jälkeen integraatio toimii automaattisesti, kunnes se erikseen suljetaan. Manuaalisesti aineisto toimittaminen kestää noin kolme minuutti per kuukausi. Kyse on tässä kirjanpidon tuloslaskelman export-toiminnosta joko excel- tai csv-muotoisena.
  2. Kun saamme haltuumme ensimmäisen laskenta-aineiston, perehdymme siihen ja tutkimme, mihin laskentatarkkuuteen pääsemme jo ihan perusaineistolla, jota ei ole konfiguroitu lainkaan. Konfigurointitarve riippuu yrityksen toimialasta, liiketoiminnan luonteesta ylipäätään ja kirjanpidon tilikartan tarkkuudesta. Useimmiten säätötarpeet liittyvä energiankäyttöön ja materiaalivirtoihin, jos kyse on esimerkiksi valmistavasta teollisuudesta tai liiketoiminnasta, jossa käytössä on paljon erilaisia raaka-aineita. Konfigurointivaiheessa varaamme yleensä asiakkaan kanssa tunnin Teams-palaverin, jonka puitteissa kysymme tarkentavia kysymyksiä esim. toimitilakuluihin, matkakuluihin ja ylipäätään ostoihin liittyen. Käytännössä siis räätälöimme raportin vastaamaan jokaisen asiakkaamme liiketoiminnan luonnetta.
  3. Kun konfigurointi on kertaalleen tehty, siihen ei ole tarpeen enempää koskea, ellei yrityksen liiketoiminnassa (= kulurakenteessa) tapahdu radikaaleja muutoksia. Vuosittain päivitämme taustalla joka tapauksessa päästökertoimet, joihin kohdistetaan mm. inflaatio-oikaisut. Asiakkaalle työmme näkyy siten, että sovittuun paikkaan ilmestyy kuukausittain päivittyvä raporttimuotoinen tilannekuva yrityksen tuottamista päästöistä.Erittäin helppoa! Jos haluat lisätietoa Datafarmin eRatingista niin täytä lomake alapuolelta niin olemme sinuun yhteyksissä asian tiimoilta!

Kuvat integraatiosta:

Data Farm eRating

Data Farm eRating on helppokäyttöinen työkalun yrityksen hiilijalanjäljen johtamiseen. Hiilijalanjäljen todentaminen on keskeinen osa yritysten ympäristövastuullisuutta jo nyt, eikä yleinen vastuullisuustrendi näytä olevan lainkaan laantumaan päin. Kannattaa aloittaa vastuullisuusraportointi jo nyt!
Maat: Suomi
Integraatio on Yhdensuuntainen

Kumppaniyritys:

Data Farm Oy

Y-tunnus: 3198587-7

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenotto alla olevalla lomakkeella, niin sinuun ollaa pian yhteydessä keskustellaksemme lisää haluamastasi Easoftin integraatiosta!

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Hidden
Tietosuojaseloste*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.