Remppafirman kassa kuntoon laskurahoituksella

11.06.2024 | Blogi, Vierasblogi

Etusivu / Blogi / Remppafirman kassa kuntoon laskurahoituksella

Me KTI-laskutuksella teemme paljon yhteistyötä erilaisten remontti- ja rakennuspuolen yritysten kanssa. Yritykset toimivat niin uudisrakentamisen kuin korjaamisen ja huoltotöiden parissa.

Näitä yrityksiä yhdistää usein muutama asia. Toiminta on selvästi kannattavaa ja kasvussa. Myös tulevaisuudenkin näkymät ovat hyvät.

Mutta jokainen myös toteaa, että rahaa on usein liikaa ulkona eikä yrityksen kassassa. Esimerkiksi hankinnoista tulevat laskut on maksettava ennen kuin omaa laskua voi välttämättä edes lähettää. Alalla ei ole niinkään yleinen ongelma, että asiakkaat eivät maksaisi laskua, mutta maksuehdot ovat pitkiä ja pienet inhimilliset viivästykset kiristävät kassaa entisestään.

Laskurahoitus ja muutama pieni muutos voi saada yrityksen kassan kuntoon yllättävän helposti.

Miten yrityksen kassan kiertoon saa nopeutta?

 1. Tee laskuttamisesta rutiini
  Meille tulee melko usein perintään tapauksia, joissa firma on laskuttanut asiakasta jopa kuukausia myöhässä ja sitten lasku on jäänyt maksamatta. Kun asiakas on tehnyt kaupat ja urakka on valmis, vaikka laskutus olisi miten pieni, tee se aina heti.

  Ajanmukainen ja nopea laskutus on hyvää asiakaspalvelua. Näin tilaus on myös ostajan tuoreessa muistissa. Se helpottaa laskun hyväksymistä.

  Lisäksi mitä enemmän laskulla on tunnistetietoja, sitä helpompi se on maksaa. Vaikka asiakas olisi tuttu, muista että laskun voi hyväksyä joku toinen. Siksi jokainen viite ja tunniste on tarpeellinen.
 2. Muistuta avoimista saatavista
  Muistuttaminen ei ole epäkohteliasta, se on myös hyvää asiakaspalvelua. Joskus lasku voi hukkua, jopa sähköinen. Muistuttaminen mahdollistaa, että asiakas voi vähintään ilmoittaa, että lasku ei ole saapunut tai on mahdollisesti väärin.

  Odottelu ei kannata, raha on jokaisen odottelupäivän poissa kassasta.
 3. Ota käyttöön laskurahoitus
  Kun lähetät laskun laskurahoitusta käyttämällä, saat summasta heti ennalta sovitun osan. Sen lisäksi, että laskurahoitus tuo rahat nopeammin, se myös kannustaa laskuttamaan ajallaan, koska tiedät jokaisen laskun lähtiessä siitä kotiutuvan rahaa kassaan.

  Laskurahoitus myös usein mahdollistaa sellaisten urakoiden ottamisen, mitä ei ehkä muuten voisi kassan takia vastaanottaa. Lisäksi moni iso toimija haluaa pitkän maksuehdon. Laskurahoitus on tällöin hyvä väline tasaamaan tilannetta.

  KTI-laskutuksen ja Easoftin yhteispalvelu tekee laskurahoituksen käytöstä helppoa ja läpinäkyvää. Näet laskurahoituksen kulun yrityksellesi jo siinä vaiheessa, kun ollaan tekemässä tarjousta. Näin voit halutessasi valita laskurahoituksen ja laskea kulut valmiiksi mukaan jo tarjousvaiheessa.

  KTI-laskutus myös seuraa puolestasi, että maksu kotiutuu ja hoitaa viivästyneiden maksujen muistutukset.

Laskurahoitus pähkinänkuoressa:

 • Saat heti rahaa tilillesi.
 • Laskurahoitus tuo kassanhallintaan ennustettavuutta.
 • Easoft -ohjelmiston kautta käyttöönotto nappia painamalla.
 • KTI hoitaa laskujen maksun seurannan ja muistutukset.

Täällä muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä laskurahoituksesta.

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

OPAS TOIMINNANOHJAUS­JÄRJESTELMÄN VALINTAAN

Lataa maksuton opas!

Kirjoitimme oppaan siitä, mitä tulee ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa asennusliiketoimintaan. Laitoimme oppaan jakoon maksutta, lataa siis omasi ja vältä yleisimmät virheet toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa!